Saturday, 27 August 2011

Novel Cinta Kontrak (:

Assalamualaikum (:


Korang yang kaki novel mestii tahuu neyy ceritaa ape kenn ?
*sahsah lhaa korang tahuu , da terang-2 tajuk dyer dekatt situu . =="

Okayy , hary neyy Aunieyy na tuliss mengenai Novel Cinta Kontrak neyy .
Kepada korangg yang da bacee , kalaww Aunieyy TERbuadd mitos , bagytahuu lha yerr .
kangg siann dekat yang belumm bace , mati-2 percaya ceritaa Aunieyy ^^


Okayy , Let's Start Our Story , Friends ~


"Oi cicak kobeng! Ayat aku tu! Yang kau sibuk-sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal? Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak!" Aku semburkan ayat-ayatku dihadapan wajahnya.

Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.

Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato' Eddy disebuah syarikat besar.

Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya! Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya. Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan. Tetapi perkahwinan ini bersyarat! Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.

Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari!, Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut. Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang. Apa yang bakal terjadi seterusnya? Adakah perkahwinan masih diteruskan? Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini? Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas? Bahagiakah dia? Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha? Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi?

"Kontrak! Kontrak! Kontrak! Tu je yang kau tau nak sebut? Yela! Yela! Aku yang buang. Aku tak puas hati dengan syarat-syarat dia. Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa? Kau ni manusia takde hati, takde perut!" selorohku. Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya. Danial mendengus perlahan.
 
 Okayy , tuhh Sinopsis novel neyy (:

 Bagyy yang belumm bacee , baikk korang bacee cepatt .
BEST wooo~  
elehh , kaww punn pinjam urangg punyerr ~ :P
 
 Okayy lhaa , tuhh jee yang Aunieyy na tuliss .
Sajee buad gempakk dekatt atas tuhh . 
Hee~

p/s: Nak Husband mcm Muhammad Danial Franz bolee ? xDD
 

All Outstanding ' L I K E ' (:

0 Orang Korek Rahsia Aunieyy:

Post a Comment

CopyRight © Segala Yang TerConteng Dekat atas hak Milik Auniey Rhafie