Friday, 14 December 2012

Happy Days :D

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh :D
Selamat Tengah Hari ! Harap korang semua dalam keadaan yang sihat-2 belaka <3

Okayy , hari nii Auni nak cerita tentang Kem Pemantapan Sakhsiah yang Auni pergy beberapa hari yang lepas .


Kem nii dianjurkan oleh Bahagian Agama Dan Kaunseling Briged Utara PGA Ulu Kinta (BAKA) .
3 hari 2 malam .
Dah beberapa kali dahh Auni join kem yang dianjurkan oleh BAKA nii , memang best :D

Okayy , jomm mulakan cerita ~

Mula-2 , kawan Auni , Aqilah bagitahu yang BAKA dah keluarkan surat untuk join kem nii . Auni punn excited lahh . Hari tuu jugak Auni suruh ayah amek borang tuu .

Alhamdulillah , Auni dapat tempat untuk join kem tuu ~ Happy sesangat .
Tapyy yang tak best nyee , kawan Auni yang Aqilah tuu tak pergy punn . Frust menonggeng jee ~ TT___TT

Beberapa minggu kemudian ~
.
.
.
.
.
.

Akhirnyaa , esok kem tuu akan bermula . Auni punn siapkanlah barang untuk ke kem tuu ~ Bila dah habis pack , barang tuu macam nak duduk kat kem tuu seminggu ~ hadoyy .*perempuan , biasalah ~ :DD
Tak kesah lhaa , tidoo lagy baik ~

Then , esoknyaa ayah punn hantarlah Auni pergi Masjid Saidina Abu Bakar As-Siddiq .
Fuhh , nervousnyaa lagy sikit jee nak same dengan mase amek periksa PMR hari tuu ~ *Hiperbola~

Then , pergilahh daftar . Nama Auni first kutt . Nampak benoo awal hantar borangnya ~ HIHIHI
Pastuu , ade seorang akak depan Auni nii , form 4. Nama dia Hazieqah :D
Habis jee Auni daftar , terus dia cakap dengan Auni.
Auni macam , "Wow , baru lepas daftar terus dapat kawan baru . Sukanyaa !" :D
Kitorang berkepit jee sepanjang hari tuu sampai adee ustaz kate kitorang dah kenal lamee~ hoho

Lepas tuu , adee satuu game nii . Main pegang-2 tisu. Memang lawak . Akak fasilitator tuu katee jangan lepaskan tisu nii . Tapi Auni dengan kumpulan Auni selalu lepaskan tisu nii . Pastu , bila akak tuu tanye , kitorang jawab "takdee~" . HOHOHO

Lepas tuu , masuk bilik/dorm . Auni dengan 2 orang kawan lame + 1 kawan dary kem yang lepas + kawan baru tadyy pilih katil yang dekat-2 jee . Sejak tuu , kitorang berlima asyik berkepit jee dan kitorang selalu lambat keluar dary dorm . Memang lawak ~

Sepanjang hari first tuu , memang banyak ilmu yang Auni dapat . Tentang akhlak mulia Rasulullah S.A.W , Al-Quran sebagai panduan hidup kita dan diri kita sebagai seorang khalifah di atas muka bumi ini. Memang bila dengar ceramah-2 tuu , rase macam nak menangis .
Terbaik lahh ustaz-2 yang bagi ceramah tuu ~ :D

Malam tuu , habis jee ceramah terakhir pukul 11 lebih , kitorang punn masuk tidurr ~
Memang lawak . Kawan Auni , Rida , takut gelap . Yang kawan Auni dary kem yang lepas , Kak Dani, pulak tak boleh tidur kalau adee lampu ~
Sudahh , macam manee nak buat nii ? Last-2 , kitorang amek keputusan untuk tutup lampu dan suruh rida tidur dengan Auni . Unbelieveable , sebuah kati single yang tak berapa nak besar tuu boleh muat untuk dua orang perempuan yang tak berapa nak kecik ~ Terbaik lahh :D

Then , malam punn berlabuh . Keesokannya , kitorang adee kiamullail . Lepas tuu adee jungle trekking .
Fuhh , memang best ~ Jalan jungle trekking tuu licin dan penuh dengan lumpur sampai kitorang panggil dia "Lumpur Trekking" ! HOHOHO

Memang terbaik ! Tergelincir , bergayut , semua adee lahh ~
Kat situ , kitorang belajar yang kita perlu saling bantu-membantu bila kawan kita hampir terjatuh , jangan berputus asa and macam-2 lagyy ~
Dan kitorang punn dapat rasa macam mane bapak-2 kitorang , yang polis tuu , lalui latihan diorang masee dulu ~ Fuhh , sangat-2 mencabar .
Tabik springg dekat ayah-2 yang kerja polis nii :D

Then , balik dorm , bersihkan diri , makan and solat zohor
Masee tunggu solat zohor tuu , kitorang berlima berkongsi-kongsi cerita . Memang best , Kak Dani cerita pengalaman-2 dia masee dia pergi melancong ke luar negara . Cara dia cerita buatkan kitorang rase macam nak pergi jugak ~ Pastuu , kitorang buat bacaan Yaasiin sikit . Lepas tuu balik rumah masing-2 .

Esoknyaa , kitorang datang balik untuk pergi Gua Kandu . Pergi explore Gua Kandu tuu . Memang best !
Sangat-2 mencabar. Kena panjat batu , tali , tunduk , merangkak , macam-2 lahh . Tak boleh nak describe ke-best-an dia tuu ~ Keluar-2 gua tuu , lap muka guna tisu . Fuhh , warna coklat ! Banyak sungguh debu gua tuu melekat dekat muka . Nasib baik tak naik jerawat jee ~ kekeke

lepas tuu , pergi mandi sungai Jahang . Sungai dia deras yang amat . Tapii makcik dekat situu kata selalunya lagy deras . MasyaAllah , macam manee nak mandi nii . Kitorang kehulu-kehilir mencari tempat yang sesuai untuk budak-2 perempuan mandi . Last-2 , jumpa jugak ~ Alhamdulillah , dapat lhaa mandi sungai tuu . Memang best , budak perempuan siap adee bodyguard lagyy . Ustaz-2 tuu jagakan kitorang . Best !

Then , pergi bersihkan diri . Kitorang dapat layanan VVIP tauu . Budak perempuan dapat mandi dekat salah satu homestay dekat situ sebab tandas dia sedikit dan tak muat untuk kitorang . kitorang punn mandi-2 , then makan durian . Auni boleh tengok jee lahh sebab Auni tak makan durian ~

Then , pulang ke rumah masing-2 . Huwaa , sedih sangat-2 . Terpaksa berpisah dengan kawan-2 5 berangkai tuu . Sedih sangat-2 . Sedihnya macam dah kenal lamee je ~ Padahal baru 3 hari kenal .

Then , kitorang punn berpisah lahh . Auni harap ukhuwah yang terjalin nii berkekalan buat selama-lamanya :D InsyaAllah :D

That's All . Panjang kan ~
Dah banyak cerita yang Auni cut sebab terlalu panjang . Cerita tentang perlawanan lelaki vs. perempuan , mengelongsor dalam hutan menggunakan akar kayu , macam-2 lagy lahh . Takpe lahh , biarlah Auni simpan cerita tuu dalam ingatan Auni sampai bila-2 . InsyaAllah ~

Okayy .
Choww .
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh :D
Post yang lain nantii Auni tunjukkan gambar kitorang dekat sana , InsyaAllah :D


All Outstanding ' L I K E ' (:

1 Orang Korek Rahsia Aunieyy:

NurAqilah Jamian said...

hihi untung la pegi kite xpgy pun..nty bler ade lagi kite pgy ramai-2 tau

Post a Comment

CopyRight © Segala Yang TerConteng Dekat atas hak Milik Auniey Rhafie